Skip to main content

Blisteren

blisteren

Lijkt het blisteren van uw tabletten of capsules u een goed idee? Blisterverpakkingen bestaan uit twee laagjes materiaal waartussen vacuümgevormde ‘blaasjes’ ontstaan. In deze blaasjes worden uw capsules of tabletten verwerkt. Dat kan in verschillende formaten, materialen en kleuren. SKEL Supplements is u graag van dienst in dit proces. Ook adviseren wij u over de juiste methode voor uw voedingssupplement, dierensupplement of private label supplement.

Het gehele productieproces uit handen geven? Dat kan bij SKEL ook. Wij verwerken uw stoffen tot poeders of granulaten, capsuleren of tabletteren deze en verwerken ze vervolgens in een blisterverpakking. Zo weet u zeker dat alle processtappen op elkaar aansluiten. Sommige supplement-ingrediënten gaan bijvoorbeeld niet samen met bepaalde materialen of verwerkingstechnieken. 

Wat zijn de voordelen van het blisteren van uw voedingssupplementen?

Blisterverpakking voordelen

Wat zijn de voordelen van blisterverpakkingen ten opzichte van tabletten of capsules zonder blisterverpakking? Het doorlopen van de extra productiestap, het blisteren, na het capsuleren of tabletteren, kunt u om verschillende redenen overwegen. Wij belichten er een paar voor u.

 

  • Stapelbare verpakkingen

Blisterverpakkingen zijn logistiek gezien heel handig. Tabletten of capsules komen al snel in grotere potten terecht. Bij blisterverpakkingen werkt dat anders. Het scannen en stapelen van rechthoekige, platte doosjes is makkelijker dan bij ronde, hoge potten. De distributie van deze doosjes is dus makkelijker en goedkoper.

  • Past door de brievenbus

De platte doosjes met blisters brengen nog een groot voordeel met zich mee: ze passen door de brievenbus. Het opsturen van (dieren)voedingssupplementen naar klanten wordt hierdoor goedkoper en makkelijker. Bovendien hoeft er niemand thuis te zijn voor ontvangst.

  • Unieke uitstraling

Het blisteren van uw supplementen brengt ook commerciële voordelen met zich mee. Sommige bedrijven kiezen voor de blisterverpakking vanwege een betrouwbare, luxe uitstraling. Het kartonnen doosje ziet er dan ook heel anders uit dan bijvoorbeeld een plastic potje met tabletten. Ook brengt het weer andere mogelijkheden voor merkuitingen met zich mee, omdat je het volledige doosje kan bedrukken. 

  • Langere houdbaarheid

Het laatste, maar misschien wel meest waardevolle voordeel zit hem in de vacuümverpakking. Het blisteren van capsules of tabletten leidt ertoe dat deze langer goed kunnen blijven en heel gemakkelijk uit de verpakking te drukken zijn. Deze extra productiestap helpt in de toekomst verspilling voorkomen. Bovendien beschermt u de supplementen voor invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld vocht.

Blisteren met verschillende materialenblisterverpakking

Heeft u ideeën over gewenste blistermaterialen? SKEL biedt vele mogelijkheden in materialen. Zo zijn er bijvoorbeeld blisterverpakkingen van pvc of aluminium, of een combinatie van beiden. Maar er zijn meer mogelijkheden. Laat ons weten wat uw voorkeur geniet, dan kijken we samen wat mogelijk is.

Houd er rekening mee dat het niet in alle gevallen mogelijk is om aluminium te gebruiken voor de blisterverpakking. De werkzame stoffen in bepaalde blistertabletten kunnen ongewenste reacties hebben met dit materiaal. Wij denken hierover graag met u mee. 

Het formaat van uw voorkeur

Bij SKEL Supplements proberen we altijd aan de formaateisen van onze klanten te voldoen. Blisteren is bij alle maten capsules en tabletten mogelijk. Ook qua ‘indeling’ van de blister zijn er meerdere mogelijkheden. 

Kleinere oplage blisteren?

Het is niet altijd mogelijk om kleinere oplages te voorzien van een blisterverpakking. Het productieproces, instelkosten van machines en materiaalkosten laten dit in sommige situaties niet toe. Tijdens een vrijblijvend gesprek bespreken we graag de mogelijkheden. 

Capsuleren, tabletteren én blisteren

SKEL Supplements neemt uw gehele productieproces uit handen: van granuleren tot blisteren. Door onze ruime ervaring weten we waar we over praten. Na het capsuleren en tabletteren, verpakken we uw supplementen op de door uw gewenste manier. We adviseren u dan ook graag over de verschillende opties aan materialen en productietechnieken voor uw supplement. Als blisteren u een goede optie lijkt, adviseren wij u hier graag verder over.

Blisterverpakking maken met uw eigen logo

Ligt uw supplement straks in de winkel of verkoopt u deze via uw eigen website? Wat uw plannen ook zijn: marketing en branding zijn noodzakelijk. Wat moet uw blisterverpakking uitstralen naar de klant? Blisterverpakkingen bedrukken we geheel naar uw wensen. Wij verwerken bijvoorbeeld uw logo, huisstijlkleuren en productinformatie.

Bent u benieuwd naar de blisteropties voor uw product, twijfelt u nog of heeft u andere vragen over blisteren? SKEL Supplements denkt graag met u mee. Neem gerust contact op met één van onze interne specialisten.