Skip to main content

Kruidenformules

KruidenformulesNaast voedingssupplementen verwerkt en verpakt SKEL Supplements ook kruidenformules. Vaak zijn dat bijvoorbeeld preparaten voor fytotherapie of orthomoleculaire preparaten. Wilt u kruiden laten afvullen, kruiden laten mengen of beide? Wij nemen graag het volledige productieproces voor u uit handen. 

SKEL Supplements werkt zowel met droge als met vloeibare kruidenextracten. Deze verpakken we op veel verschillende manieren. Het type verpakking is afhankelijk van het gebruik, het soort kruiden en uw wensen. Wij adviseren u graag over de juiste methoden voor het maken en verpakken van uw kruidenformule.

Van kruiden laten mengen tot kruiden verpakken

SKEL Supplements verwerkt uw kruiden in iedere gewenste oplage. Dat is mogelijk, omdat we u het gehele productieproces uit handen nemen. Bij ons kunt u bijvoorbeeld ook de kruiden laten mengen en kruidenformules laten maken. We denken graag mee over de inhoud van uw kruidenmengsel.

Vervolgens verwerken wij uw kruidenmengsel waar nodig tot een poeder. Ook bij het verpakken van uw kruiden zijn we u graag van dienst. We vullen uw kruiden af in de door u gewenste verpakking. Wilt u deze eerst laten verwerken in tabletten, capsuleren en/of blisteren? Ook dat is mogelijk. Ten slotte etiketteren en coderen we uw verpakkingen en zijn ze klaar voor de verkoop.

Kruiden laten afvullen

Een droogextract kunt u simpelweg laten afvullen. Kiest u hiervoor, dan vullen wij het gewenste type verpakking direct met uw kruidenextract. Dan kan een pot, bakje, zakje, sealbag of bijvoorbeeld flesje zijn. Allerlei formaten zijn hierbij mogelijk. In de meeste gevallen kunnen we aan uw wensen voldoen. Omdat deze wensen zeer persoonlijk zijn, raden we aan om contact op te nemen met onze specialisten om de mogelijkheden te bespreken.

Het afvullen van kruiden is vooral voordelig als het kruidenmengsel direct in poedervorm of vloeibare vorm wordt ingenomen. Dat is bijvoorbeeld zo bij thee-extracten of drinkbare siropen. Bovendien is kruiden afvullen goedkoper dan wanneer je de mengsels eerst laat capsuleren of tabletteren

kruiden laten mengenKruiden verpakken in capsules

Wilt u wel graag uw kruiden laten verpakken in capsules of tabletten? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. SKEL Supplements is onder andere gespecialiseerd in capsuleren. Dat doen we niet alleen bij voedingssupplementen, maar ook voor kruidenmengsels. Hiervoor zijn vaak wel enkele hulpstoffen nodig. Wij denken graag met u mee welke stoffen goed samengaan met uw kruidenmengsel.

Het verpakken van uw kruiden in capsules kent verschillende voordelen. Allereerst is uw kruidenmengsel in capsule-vorm goed beschermd tegen vocht en andere invloeden van buitenaf. Daarnaast zorgt het voor een meer geleidelijke opname van de kruiden en zijn ze makkelijker te doseren. Bij  een los poeder bijvoorbeeld, weegt de consument de hoeveelheid namelijk zelf af. Capsules bevatten al direct de juiste dosis.

Ook bieden wij opties voor het personaliseren van uw capsules. Verschillende kleuren zijn beschikbaar en we drukken gemakkelijk uw logo op de capsule. Dit geeft het direct een andere, professionele uitstraling. Werkt u met een vloeibaar kruidenextract? Ook dan zijn capsules in bepaalde gevallen een optie.

Kruiden verpakken in tabletten

Wilt u wél kruiden in pilvorm, maar liever geen capsules? Dan kunt u de kruidenmengsels ook laten tabletteren. SKEL Supplements bindt uw kruidenpoeders van vaste stoffen tot tabletten. Dat kan in verschillende vormen, oplages en formaten. Een kruidentablet heeft vaak wel wat meer hulpstoffen nodig dan een kruidencapsule. 

U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het tabletteren van kruidenmengsels vanwege de gebruiks- en doseringsvoordelen. Het doorslikken van kruidentabletten wordt door veel mensen als prettiger ervaren dan van capsules. Ook daarover kan SKEL Supplements u adviseren. Waar nodig voegen wij een zogeheten ‘breuklijn’ toe aan uw tabletten. Het doorbreken van tabletten maakt de dosering namelijk makkelijker. 

Kruidentabletten of -capsules in eenkruiden afvullen verpakken blisterverpakking

Kiest u voor een tablet- of capsulevorm? Dan is een blisterverpakking in sommige gevallen een extra mogelijkheid. Uw kruidenpillen worden dan vacuüm verpakt tussen twee laagjes materiaal, zoals PVC of aluminium. Een groot voordeel van het verpakken van uw kruiden in een blister, is dat doosjes met blisters gemakkelijk door de brievenbus passen. De verzendkosten liggen dus lager en om uw product te ontvangen hoeft de consument niet thuis te blijven. Dit maakt het een stuk laagdrempeliger. Een nadeel is dat de oplage aanzienlijk hoger is dan bij andere verpakkingsvormen.

Kruiden laten maken, afvullen en verpakken? Vraag naar de mogelijkheden

SKEL Supplements biedt u verschillende opties voor het maken, verpakken en afvullen van uw kruidenformules. Door onze ervaring weten wij u goed te adviseren over de beste opties voor uw kruidenextract. Ook vertellen we u graag meer over de voordelen van verschillende verpakkingsopties. Dit is geheel afhankelijk van uw wensen.

Wilt u kruidenformules laten maken, kruiden laten mengen, kruiden laten afvullen of kruiden laten verpakken? Neem dan gerust contact met ons op voor meer informatie. Ook voor vragen over uw specifieke situatie kunt u bij ons terecht.