Skip to main content

Tabletten produceren

tabletteren

Wilt u voedingssupplementen als tabletten produceren? Tabletten produceren kan bij SKEL Supplements volledig volgens uw wensen. De mogelijkheden zijn eindeloos: van  blanco tabletten tot verschillende vormen en diameters. Wij werken met supplementen voor zowel mensen als dieren.

SKEL Supplements is niet alleen gespecialiseerd in het produceren, verpakken en coaten van tabletten. We helpen u graag met het volledige productieproces: van het ontwikkelen van uw receptuur tot aan het blisteren van uw tabletten. Wilt u een eigen supplement ontwikkelen? Dan gaan wij graag met u in gesprek over de mogelijkheden.

Hoe gaan wij te werk en waarom zou u kiezen voor het tabletteren van uw supplementen?

Voordelen van tabletteren

Er zijn verschillende mogelijkheden om uw supplementpoeders te verwerken tot slikbare tabletten. Tabletten produceren is daar slechts één van. Je kunt je supplement bijvoorbeeld ook capsuleren. Wij leggen u graag uit waarom klanten kiezen voor tabletteren, in plaats van capsuleren.

Coating toevoegen

Door het aanbrengen van een hardere buitenlaag is het mogelijk tabletten voor invloeden van buitenaf te beschermen en de tablet minder kwetsbaar te maken. Dit wordt het toevoegen van een coating genoemd.

Breukgleuf toevoegen

Wilt u ook halve tabletten toedienen? Dan is de keuze snel gemaakt. Tabletten kunnen worden voorzien van een breukgleuf. Daardoor breekt de consument de tablet gemakkelijk in tweeën. 

Gebruiksvriendelijk voor kinderen

Dit voordeel hangt een beetje samen met het vorige. Voor kinderen is het innemen van tabletten vaak wat lastiger en door de tablet te breken kan het in sommige gevallen voordeel geven bij het innemen. 

Consumenten vinden tabletten makkelijker om in te nemen

Het doorslikken van tabletten is niet voor iedereen makkelijk. Tabletten worden hierbij vaak als prettiger ervaren dan capsules. Is de tablet wat groot? Dan kunt u hem doorbreken of in stukjes bijten (als de smaak het toelaat). 

tabletten produceren

Tabletten produceren? Geef het volledige productieproces uit handen

Heeft u een idee voor een supplementtablet, maar komt de ontwikkeling niet van de grond? SKEL Supplements ondersteunt u in iedere stap van het productieproces. Samen bespreken we de mogelijkheden die bij uw wensen passen. Zo denken we bijvoorbeeld mee bij het ontwikkelen van uw receptuur. Uw uiteindelijke supplement verwerken we vervolgens tot een poeder.

Het granuleren van de gewenste stoffen, wat nodig is voor het produceren van tabletten, is meestal goed mogelijk. Neem contact met ons op als u hier specifieke vragen over heeft.

Na het granuleren, tabletteren wij de supplementen in de door u gewenste vorm, maat en oplage. Zodra de tabletten gereed zijn, brengen we eventueel een tabletten coating aan. Daarover leest u hieronder meer. Ook met het verpakken van tabletten helpt SKEL u graag. Denk hierbij aan het afvullen van uw supplementenpotten met tabletten of de tabletten verwerken in een blisterverpakking. Voor beide opties zijn merkuitingen en kleuren mogelijk.

Tabletten coating: voordelen en opties

Het is mogelijk om uw tabletten te laten coaten. Tabletten coating heeft verschillende functies. Het nadeel van een niet-gecoatte tablet is bijvoorbeeld de smaak, de geur en de open blootstelling aan vocht. Een goede coating verdoezelt smaken en geuren en beschermt het supplement beter tegen invloeden van buitenaf. Daardoor ontstaat minder oxidatie. De tabletten blijven zo dus langer goed.

Aanvullend maakt een tabletten coating uw supplement gemakkelijker in te slikken door een minder ruw oppervlak. Bent u op zoek naar iets bijzonders? Dan is een kleurcoating ook een optie. Deze geeft uw tabletten een andere kleur, waardoor ze herkenbaarder zijn voor de consument.

Tabletteren van kleine tot grote oplage

De integratie van het productieproces op één locatie en de mogelijkheid voor snelle opschaling van de productie, maakt het voor SKEL Supplements mogelijk om ook op kleinere schaal te produceren. Dit zorgt met name voor lagere investeringen bij de start en marktintroductie van een nieuw product. Deze wens nemen we al mee vanaf de allereerste supplementontwikkeling. Maar ook grote oplages zijn mogelijk. Wilt u tabletten laten produceren? Dan bent u bij SKEL Supplements aan het juiste adres. 

Alle mogelijke vormen en formaten zijn bespreekbaarCoaten tabletten coating tablet

Heeft u een specifiek formaat of bijzondere vorm is gedachten voor uw tabletten? Wij voldoen nagenoeg altijd aan uw wensen en bespreken graag de mogelijkheden met u. Middels tabletten coating zijn daarnaast verschillende kleuropties bespreekbaar. Neem voor informatie over vormen, formaten en kleuren contact met ons op.

Onze specialisten helpen u graag verder

De mogelijkheden en opties voor het tabletteren van uw supplementen zijn afhankelijk van uw wensen en de specifieke stoffen in uw supplement. Wilt u tabletten produceren? Neem dan vrijblijvend contact op met onze specialisten om uw unieke situatie voor te leggen. Wij adviseren u graag!