Skip to main content

Afvullen poeders en granulaten

afvullen poeder granulatenHeeft u supplementen of kruidenmengsels die u graag wilt laten verpakken? In plaats van poeders te capsuleren of tabletteren, kan SKEL Supplements ze ook direct afvullen in de door u gewenste verpakking. Dat kan bijvoorbeeld een potje met tabletten zijn, maar ook een kleinere losse verpakking zoals een sachet.

SKEL Supplements neemt daarbij het gehele productieproces uit handen: van het  granuleren van uw supplement tot aan het etiketteren van uw verpakking. Hierdoor werken we afhankelijk van de verpakkingsvorm vanaf 1.000 verpakkingen. 

Maar waarom zou u uw supplementen niet verder verwerken tot een tablet, capsule of in poedervorm? Hier zijn vele voordelen aan verbonden. Hieronder vertellen wij u graag meer.

Voordelen van granulaten afvullen zonder verdere verwerking

Direct poeder verpakken houdt in dat u losse verpakkingen heeft die gevuld zijn met uw (kruiden)poeder of granulaat. Consumenten kunnen bijvoorbeeld een lepel gebruiken om uw supplement in te nemen of kleinere, losse verpakkingen openen en leeggieten. Wat zijn hier de voordelen van?

Het is goedkoper

Poeder afvullen brengt duidelijke financiële voordelen met zich mee. Door uw poeder te capsuleren of tabletteren is namelijk een extra productiestap vereist. Verpakt u direct het poeder, dan vallen deze productieprocessen geheel weg. 

Vrijheid in dosering

Bij sommige supplementen is de dosering afhankelijk van de consument. Poeders bieden meer vrijheid in dosering. Ze zijn gemakkelijker af te wegen dan tabletten en capsules, omdat die al per vastgestelde hoeveelheid verpakt zijn.

Soms is verdere verwerking niet nodig

Capsules, blisters en tabletten verlengen de levensduur van uw supplementen. Ook beschermen ze uw kruidenmengsels of granulaten tegen invloeden van buitenaf. Maar wat nu als uw supplement deze bescherming niet nodig heeft? Dan volstaat het simpelweg afvullen van uw poeders waarschijnlijk prima.

Supplementen verwerken in voeding

Is het de bedoeling dat consumenten uw supplement verwerken in de voeding? Dan is poeder afvullen zonder verdere verwerking bij uitstek de beste optie. Het verwerken van uw supplement in de maaltijd of bijvoorbeeld een smoothie werkt gewoon het beste in poedervorm. Moeten de ingrediënten van uw supplement zich binden aan vocht? Dan is een schepje poeder vermengen met water de simpelste mogelijkheid.

Snellere opname van uw supplement

Na de inname van een poeder, hoeft het lichaam minder werk te doen om de stoffen op te nemen. Voor capsules werkt dat anders. Het duurt dan even tot de supplementen vrijkomen in het lichaam, omdat de capsule eerst moet wegsmelten. Wilt u direct resultaat bereiken? Dan is het poeder direct verpakken zeker geen slecht idee.

 

poeder verpakkenPoeder afvullen voor alle supplementen voor mens en dier mogelijk

SKEL Supplements werkt met voedingssupplementen voor zowel mensen als dieren. We verwerken alle mogelijke supplementen, maar kunnen ook kruiden afvullen. Waar nodig, denken we hierbij mee over de specifieke receptuur. Bepaalde supplementen vragen om een specifieke wijze van verpakken. Wij adviseren u graag. Neem contact op met één van onze specialisten voor advies op maat.

Van receptuur tot granulaat in de gewenste verpakking

Wilt u poeder afvullen? Dan levert u aan ons het al geproduceerde poeder, of deelt u de ideeën betreffende de samenstelling van het supplement. Wij denken waar nodig graag mee over de volledige ontwikkeling van uw supplement, inclusief de bijbehorende verpakking. Wilt u uw supplement wel als poeder verpakken, maar heeft het momenteel een andere substantie? De meeste stoffen zijn verwerkbaar tot een poeder. 

Poeder verpakken met batchnummer en vervaldatum

Indien gewenst, voorzien we uw afgevulde supplementenverpakking van een etiket. Op dit etiket vermelden we eventueel een batchnummer en vervaldatum. Dit helpt u om te voldoen aan de richtlijnen en het geeft uw consument houvast betreffende de bruikbaarheid van uw product.

Naast het etiket, voorzien we uw verpakkingen van de gewenste branding. Denk hierbij bijvoorbeeld aan typerende kleuren of een logo. Omdat er veel verschillende poederverpakkingen zijn, is het verstandig om contact met ons op te nemen voor meer informatie.

Poeder afvullen: verschillende oplages mogelijk

Poeders (granulaten) en kruiden afvullen, doen wij in veel verschillende verpakkingsvormen. De minimale batchhoeveelheid is afhankelijk van de verpakkingsvorm. Neem contact op en wij helpen u graag verder met de ontwikkeling van uw unieke supplement!