Skip to main content

Etiketteren

Etiketteren voedingssupplementenIeder Europees voedingssupplement moet voorzien zijn van een etiket. Daarop staat bijvoorbeeld hoe het supplement ingenomen moet worden en volgens welke dosering. Het etiket geeft duidelijk aan wat er in de verpakking zit en waar het supplement voor is bedoeld. Hier zijn Europese richtlijnen voor, waar ook uw etiketten onder vallen. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) controleert nauwkeurig of u aan de richtlijnen voldoet.

Naast het samenstellen, produceren en verpakken van voedingssupplementen, voorziet SKEL Supplements uw verpakkingen van een etiket. Dit doen wij volledig volgens de Europese wetgeving.

Omdat we gespecialiseerd zijn in private label voedingssupplementen, kennen we als geen ander het grote belang van de vormgeving van uw etiket. Wilt u speciale labels laten maken? ‘Verpakking ontwerp’ is één van de vele diensten die SKEL Supplements aanbiedt.

 

Etiket laten maken volgens Europese regelgeving

Dat uw etiket voldoet aan de regelgeving is niet alleen van belang vanwege de wetgeving. Een goed etiket draagt enorm bij aan de betrouwbaarheid van uw product. Duidelijke, transparante communicatie leidt uiteindelijk tot consumentenvertrouwen en daarmee tot een hogere omzet.

Laat u voedingssupplementen door ons samenstellen en produceren? Dan bent u er zeker van dat de supplementen aan hoge eisen voldoen. .

Vermeldingen van hoeveelheden aan werkzame stoffen in uw supplement op het etiket, werken dus enkel in uw voordeel. Sterker nog: misschien doet u het op dit vlak zelfs beter dan uw concurrent. Op die wijze zorgt uw etiket niet alleen voor betrouwbaarheid, maar ook voor een duidelijk verkoopvoordeel.

 

Etiketteren voedingssupplementen inclusief doseringsadvies

Het bepalen van een doseringsadvies is van belang voor u en voor de consument. Soms is dit echter lastig. U wilt geen valse beloftes doen en toch een goedwerkend supplement verkopen. Indien wij uw voedingssupplement samenstellen, denken we graag mee over het doseringsadvies en uiteindelijke doel.

Is uw supplement niet bij ons geproduceerd? Ook dan helpen we graag met etiketteren. Naast de supplementsamenstelling en het doel van uw product, bespreken we indien nodig ook het gebruiks- en doseringsadvies met u. Zo stellen we samen het ideale etiket samen. Ook het aanpassen of upgraden van een bestaand recept is hierbij mogelijk.

Etiket laten ontwerpen volgens uw huisstijl

Heeft u nog geen etiket ontwerp? Bij SKEL Supplements laat u labels maken met uw eigen huisstijl. Een etiket vormgeven doen we altijd volledig volgens uw wensen. Hierop drukken we een logo af of gebruiken we een bepaalde huisstijlkleur.

 

Soms zijn verpakkingen niet standaard verkrijgbaar in de door u gewenste kleur of vorm. Verpakkingen op maat maken brengt soms extra kosten met zich mee. Enkel uw huisstijl verwerken in een etiket is ook aantrekkelijk en een stuk voordeliger. De verpakkingen sluiten zo veel beter aan op uw merk, waardoor het aanpassen van de volledige verpakking op uw merk niet meer nodig is.

 

Verschillende soorten etiketten

SKEL Supplements heeft een uitgebreide expertise op het gebied van het ontwikkelen en verwerken van etiketten voor voedingssupplementen. Wij adviseren u dan ook graag bij de keuze van uw etiket. Wij werken met verschillende soorten labels. Welk etiket u kiest, is vaak afhankelijk van de verpakkingsvorm en het doel van uw supplement.

 

Sommige etiketten zijn van papier, andere van kunststof. Ook zijn verschillende afmetingen en diktes mogelijk. Meerlaagse peel-off etiketten worden vaak gebruikt wanneer extra tekstuele informatie noodzakelijk is. Tenslotte zijn ook biologisch afbreekbare etiketten een optie.

 

Wilt u het etiket volledig aan ons uitbesteden? Dat is uiteraard geen probleem. Wij ontwerpen en vervaardigen deze dan volledig in eigen beheer; u heeft er dan geen omkijken meer naar.

 

Originele labels laten maken

 

Etiket laten maken regelgeving richtlijnen

Het label van uw voedingssupplement hoeft zeker niet saai te zijn. We voorzien uw merkproduct van een professioneel, maar toch opvallend etiket. De mogelijkheden binnen de etiketvervaardiging zijn groter dan u denkt. Zolang u aan de richtlijnen blijft voldoen, experimenteren we gerust met verschillende kleuren en opdrukken.

 

Als u de volledige productie aan ons uitbesteedt, voorzien we ook bijvoorbeeld uw capsules of tabletten van een bepaalde kleur. Uw capsulevormgeving laten aansluiten op uw etiket, vormt een leuk detail dat bij uw klanten blijft hangen. Zo maakt u één geheel van uw voedingssupplementenverpakking.

 

Heeft u het etiket goedgekeurd? Dan vervaardigen wij uw labels op rol en verwerken wij deze met behulp van onze etiketteringsmachines op de verpakking. In het geval van zeer kleine oplages of bijzondere vormen behoort het handmatig aanbrengen van etiketten tot de mogelijkheden.

 

Labeling volgens de hoogste kwaliteitseisen

Wilt u een voedingssupplement laten etiketteren? Voor iedere oplage hebben wij verschillende mogelijkheden. Voor meer informatie en specifieke vragen neemt u gerust contact met ons op.