Skip to main content

Capsules produceren

capsules laten makenHeeft u interesse in capsuleren? Voordat u een supplement op de markt brengt, kiest u op welke manier uw product verwerkt moet worden. Wilt u nare smaakjes isoleren of opname van de werkzame stof beïnvloeden? Dan kan capsuleren een goed idee zijn. Het laagje van de capsule lost namelijk minder snel op in de maag en vergemakkelijkt het doorslikken door de gladde structuur.

Capsules laten maken

Wilt u capsules laten maken? SKEL Supplements is uw productie- en verpakkingspartner voor voedingssupplementen of andere producten die u in capsulevorm op de markt wil brengen. We werken onder andere met gels, poeders en granulaten, voor zowel mens als dier. Capsuleren kan met verschillende soorten capsules, in verschillende materialen, maten en kleuren. Zelfs specifieke branding is bij ons mogelijk.

Bij SKEL Supplements streven we naar de meest hoogwaardige, veilige capsules voor onze klanten. Bent u benieuwd wat wij op dit gebied voor u kunnen betekenen? Daarover vertellen we u graag meer.

 

Capsuleerbedrijf dat u op de eerste plaats zet

Uw eisen en wensen staan bij ons hoog in het vaandel. We denken graag mee over de capsuleeropties en nemen waar nodig het hele productieproces uit handen. U levert bij ons uw recept aan, wij leveren vervolgens de capsules.

SKEL Supplements biedt u verschillende voordelen in het capsuleerproces:

  • Wij werken samen met verschillende laboratoria, waardoor we de juiste kennis in huis hebben voor de analyse, het produceren en capsuleren van uw supplementen;
  • Door onze kennis en ervaring zijn wij in staat om u te adviseren over het capsuleerproces en het soort capsule dat past bij uw gewenste eindproduct;
  • We bieden een verscheidenheid aan mogelijkheden betreft branding. Indien gewenst, verwerken we zelfs uw logo op de capsules.

 

Capsules produceren via hoogwaardige productiemethoden

Naast uw wensen, is bij SKEL Supplements de capsulekwaliteit erg belangrijk. Tijdens het capsuleerproces wordt het gereed product continu gecontroleerd, indien nodig bijgesteld en resultaten van de steekproeven genoteerd. Dit garandeert minimale afwijkingen in gewicht en uiteindelijk dosering. Zo garanderen we niet alleen een hoge capsulekwaliteit, maar ook een optimale dosering aan de eindgebruiker.

 

Onze machines werken met verschillende materialen. Voor iedere toepassing bevelen we andere capsulematerialen aan. Deze aanbeveling is zeer specifiek: neem hierover gerust contact met ons op. Bent u benieuwd naar de verschillende materialen die wij leveren? Hierover vindt u meer onder het kopje “verschillende soorten capsules”.

 

capsules producerenVerschillende soorten capsules

Het soort capsule is afhankelijk van het materiaal waarvan deze is gemaakt. Bij SKEL Supplements kunnen we uw product verwerken in drie soorten capsules: HGC capsules, HPMC capsules en polymeercapsules.

 

  • HGC-capsules

De afkorting HGC staat feitelijk voor harde gelatine capsules. Deze capsules kent u waarschijnlijk al. Het zijn harde capsules op basis van gelatine, waarin veelal poeders worden afgemeten. HGC-capsules worden wereldwijd nog toegepast, zeker binnen de farmaceutische industrie. Inmiddels is dit type capsules minder interessant geworden in verband met de dierlijke oorsprong.

 

  • HPMC-capsules

Als we het hebben over HPMC-capsules, hebben we het eigenlijk over het materiaal HydroxyPropylMethylCellulose of Hypromellose en is afgeleid van houtpulp. Het is een visco-elastisch polymeer dat naast capsules bijvoorbeeld ook in oogdruppels wordt gebruikt. In feite is het een succesvol alternatief voor dierlijke gelatine (HGC capsules). Kortom: onze HPMC capsules zijn geheel veganistisch en daarnaast ook Koser en Halal gecertificeerd.

 

  • Polymeercapsules

Naast de HGC- en HPMC-capsules, hebben we capsules die gemaakt zijn op basis van andere polymeren. Met onze expertise adviseren wij u graag welke capsule voor uw toepassing het meest geschikt is. 
 

Capsulematen en oplagen

Na het bepalen van uw capsulemateriaal, bespreken we de capsulemaat. Deze is grotendeels afhankelijk van uw gewenste doseringen en densiteit van de ingrediënten. Daar kunnen wij u ook in adviseren. De meest voorkomende en geleverde maten zijn maat 000, maat 00, maat 0 en maat 1. Mocht u niet bekend zijn met deze maten, laat ons u dan informeren en adviseren over het produceren van capsules.

 

Capsules laten maken met uw eigen logo en kleuren

Tenslotte kunt u ervoor kiezen om zelf de kleuren van uw capsules te bepalen en u duidelijk te onderscheiden van de concurrentie. Hierin zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is zelfs mogelijk om de capsules te voorzien van een eigen tekst of logo. 

Heeft u vragen over onze capsuleeropties of bespreekt u graag de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op.